Locuri de muncă pentru Medici în Germania

De peste un deceniu, firma noastră recrutează medici pentru Germania. Oferim locuri de muncă pentru medici cu diverse specializări, atât în spitale, cât și în praxisuri private și centre medicale. Suntem activi în toată Germania, oferta noastră de joburi cuprinzând aproape toate landurile.

Oferta noastră pentru medici:

 

Toate serviciile noastre pentru medici sunt gratuite.

Medici rezidenți

Medicilor rezidenți și proaspeților absolvenți, care au ajuns la nivel B2 de limbă (cu sau fără cerificat), care îndeplinesc anumite condiții și care doresc să găsească cu ajutorul nostru un job în Germania, le oferim cursuri gratuite de limbă în Germania pentru a trece examenul de limbă necesar pentru obținerea dreptului de liberă practică (Approbation).

Medici specialiști

Medicilor specialiști le oferim ajutorul nostru încă de la nivel B1 de limba germană la găsirea unui loc de muncă adecvat și îi sprijinim la trecerea testului de limbă.

Contactați-ne și vă oferim mai multe detalii. Vă explicăm cu drag condițiile necesare care trebuie îndeplinite pentru a lua parte la unul din programele oferite medicilor care caută locuri de muncă în Germania.

Noi oferim medicilor mult mai mult decât găsirea unui job în Germania și îmbunătățirea cunoștințelor de limbă. Vă sprijinim pe tot parcursul procesului de recrutare, începând de la consilierea referitoare la alegerea locului de muncă în Germania până la îndeplinirea formalităților pentru obținerea Approbation-ului. În plus, vă oferim ajutor în cadrul procesului de emigrare în Germania și rămânem disponibili și după începerea lucrului ca medic.

Informații pentru medicii care caută un loc de muncă în Germania

Care este salariul unui medic în Germania?

Când vorbim de salarii, în Germania întotdeauna ne referim la salariul brut. Sistemul de impozitare în Germania este foarte complicat, ceea ce îngreunează calculul salariului net din brut. Salariul net depinde de mai mulți factori. În primul rând, depinde de starea civilă, dar și distanța dintre locul de muncă și locuință poate influența impozitarea. Un calculator pentru calculul salariului net pornind de la brut găsiți aici.

În spitale, salariile pentru medici sunt în cea mai mare parte standardizate. În funcție de cui aparține spitalul: comunității religioase, orașului/județului sau privat, există contracte colective care stabilesc concret atât nivelul, cât și rata de creștere a salariilor, durata concediului de odihnă, timpul de lucru, etc. În toate contractele colective, nivelul salariilor este aproape același. Pe pagina „Marburger Bund“, care este un fel de sindicat pentru medici, găsiți o listă cu salariile stabilite in contractul colectiv pentru medici

Începând din 01.05.2018, un medic rezident, care lucrează într-un spital comunal, câștigă ca începător circa 4400 Euro brut pe lună. Salariul crește până la sfarșitul rezidențiatului până la 5500 Euro. Gărzile de noapte și de weekend se plătesc separat, însemnând în medie încă 1000 Euro pe lună.

Un medic specialist începe cu un salariu de 5800 Euro/lună, în timp ce un medic primar cu aproximativ 7300 Euro/lună. Și în aceste cazuri, gărzile de noapte și de weekend se plătesc în plus.

În praxisurile și centrele medicale nu există contracte colective, dar salariile medicilor se orientează după contractele colective din spitale.

Salariul de bază al medicilor specialiști, care lucrează în praxisuri și centre medicale, este mai mare decât în spitale, însă nu există gărzi de noapte sau de weekend, care să fie plătite în plus.

Medicii cu anumite specialități, de exemplu oftalmologii sau radiologii, pot avea în praxisuri și centrele medicale, un salariu mult mai mare decât într-un spital.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un medic pentru a putea lucra în Germania?

Pentru a putea lucra în Germania, un medic are nevoie de așa-numitul Approbation, adică recunoașterea dreptului de liberă practică. Acest Approbation se acordă de landul federal în care medicul lucrează, dar este valabil pe tot teritoriul Germaniei.

Cele două condiții neapărat necesare pentru a putea primi Approbation-ul sunt următoarele:

 1. Cunoștințe de limba germană la nivel avansat
 2. Recunoașterea studiului din străinătate

Cerințe cu privire la cunoașterea limbii germane pentru medici

Cel mai important aspect pentru munca unui medic în Germania este limba germană.
Din aprilie 2017, medicii străini sunt obligați să susțină un test de limba germană, „Fahsprachprüfung”, care se orientează la nivel C1. Acest examen se susține în fața unei comisii la Colegiul Medicilor din landul federal corespunzător zonei în care va lucra medicul. Acest test este greu și necesită cunoștințe temeinice de limbaj medical specific. Nivelul C1 este aproape imposibil de atins în străinătate. De aceea, este foarte important ca pregătirea pentru testul de limbă să fie bine planificată: cu participare la cursuri în grup, efectuare de Hospitation-uri  și, desigur, training individual de limbă cu profesor privat. Vă oferim sfatul nostru cu plăcere și avem pentru dvs. numeroase posibilități pentru a vă ușura pregătirea pentru testul de limbă. Contactați-ne!

Mai multe detalii privind cerințele referitoare la cunoștințele de limba germană pentru acordarea Approbationului puteți găsi aici

Cerințe formale pentru medici în Germania

Diplomele de licență acordate de universitățile din Uniunea Europeană sunt „automat” recunoscute în Germania. În cazul diplomelor de licență obținute înainte de intrarea României în EU, acestea trebuie obligatoriu să fie însoțite de certificat de conformitate. În afara testului de limbă, nu mai este nevoie de susținerea unui alt examen. Cererea se poate depune la una din cele 23 de autorități de land care se ocupă cu emiterea Approbationului. Există însă particularități de la un Land la altul: traducerile pot fi efectuate în țara de proveniență sau obligatoriu în Germania, poate fi sau nu nevoie de apostilă, trebuie sau nu să fie depuse actele originale etc, aceste aspecte, dacă nu sunt respectate, pot duce la prelungirea procesului de emitere a Approbationului.

Pentru medicii care doresc să găsească un job în Germania cu ajutorul nostru, ne ocupăm de formalități și preluăm comunicarea cu autoritățile germane.

Recunoașterea titlului de medic specialist

Medicii specialiști au nevoie nu numai de recunoașterea studiului de medicină în Germania, ci și de recunoașterea specializării. În cazul în care specializarea a fost efectuată în Uniunea Europeană, poate fi recunoscută „automat“, cu câteva excepții. Recunoașterea certificatului de specialist poate fi făcută numai după acordarea Approbationului.

Există câteva specializări care nu pot fi recunoscute automat în Germania datorită curriculei diferite din fiecare țară. Din acestea fac parte oncologia, medicina de laborator, microbiologia și biochimia clinică.

Ce fel de medici se caută în Germania?

Nu orice specialitate medicală este căutată și cerută în Germania. Dacă în unele specialități este greu să găsiți un job în Germania ca medic străin, în altele cererea este foarte mare.

Medicii rezidenți, cu cât stăpânesc mai bine limba germană și cu cât au mai multă experiență, au șansă mai mare să găsească un loc de muncă în Germania. O cerere mare de medici rezidenți există în următoarele specialități:

 • Psihiatrie (sunt necesare cunoștințe de limba germană foarte bune)
 • Neurologie (nivel mediu spre avansat de limbă)
 • Anestezie (experiența constituie avantaj)
 • Medicină internă (cardiologie, gastroenterologie, pneumologie etc.

Specialitățile medicale cu o cerere scăzută pentru medicii rezidenți sunt:

 • Dermatologie
 • Urologie
 • Chirurgie (inclusiv ortopedie)

Pentru Medicii Specialiști există cerere nu numai în spitale, clinici, ci și în praxisuri și centre medicale.

În spitale se caută în mod special medici cu următoarele specializări:

 • Anestezie și Terapie Intensivă
 • Pediatrie
 • Medicină internă:
 • Pneumologie
 • Medicină internă generală
 • Gastroenterologie
 • Cardiologie

În praxisuri și centrele medicale se caută medici specialiști cu următoarele specializări:

 • Medicină de familie
 • Oftalmologie
 • Medicină internă
 • Gastroenterologie
 • Ginecologie
 • Pediatrie

Unde există locuri de muncă pentru medici în Germania?

În general, se poate spune că medicii sunt căutați mai mult în nord și est, decât în sudul sau vestul Germaniei. Medicii germani preferă locuri de muncă în orașe sau regiuni urbane, astfel medicii străini sunt solicitați în regiunile rurale. Cunoașterea bună a limbii germane, precum și experiența sporesc șansele de a găsi un loc de muncă într-o zonă atractivă.

Locuri de muncă pentru medici în praxisuri și centre medicale din Germania:

Este cunoscut că locurile de muncă pentru medicii străini sunt oferite în mare parte de spitale. Mai puțin cunoscut este faptul că există un mare număr de locuri de muncă pentru medici și în praxisuri, respectiv centre medicale, mai ales pentru medicii de familie.

Firma noastră intermediază în mod curent și locuri de muncă pentru medicii care doresc să lucreze în praxisuri sau centre medicale.

Sistemul praxisurilor și a centrelor medicale în Germania este organizat separat de cel din spitale și este strict reglementat. Sistemul încearcă să evite un exces al numărului de medici, iar acest aspect favorizează faptul că praxisurile și centrele medicale au permanent pacienți. Însă există multe regiuni din Germania care duc lipsă de medici specialiști, inclusiv medici de familie, ceea ce înseamnă că praxisurile și centrele medicale din regiunile rurale funcționează foarte bine din punct de vedere al fluxului de pacienți.

Lipsa medicilor se simte și există, mai ales, în următoarele domenii:

Medici de familie

Noi apreciem în prezent lipsa a circa 500-1000 de medici de familie în Germania. O informație exactă despre numărul medicilor care lipsesc, nu poate fi dată pentru că mulți medici peste 70 de ani încă lucrează. Acest aspect se datorează faptului că nu au găsit până acum un înlocuitor pentru praxisul propriu. Din cauza lipsei enorme de medici de familie, există astfel multe posibilități pentru medicii străini să găsească un loc de muncă în Germania. Pe lângă praxisurile și centrele medicale private, există și multe alte centre medicale înființate de spitale, iar în unele Land-uri există posibilitatea ca un medic să fie angajat chiar de casa de sănătate în vederea asigurării serviciilor medicale.

Medicii de familie încep de la un salariu de circa 5000 Euro brut/lună și pot câștiga în funcție de experiență și supraspecializare până la 9000 Euro brut/lună.

Oftalmologi

Firma noastră este lider de piață în Germania în ceea ce privește recrutarea medicilor oftalmologi din Uniunea Europeană. Pentru acest domeniu am conceput o pagină specială care cuprinde informații detaliate despre munca pentru oftalmologi în Germania.

Oftalmologia în Germania este preponderent întâlnită în praxisuri și în centre medicale. Doar 10 % din locurile de muncă în oftalmologie se află în spitale.

Salariul unui oftalmolog este foarte ridicat. Medicii oftalmologi începători câștigă circa 6000 Euro brut/lună, iar acesta crește în funcție de experiență și poate depăși  10.000 Euro brut/lună.

Alte specializări

Praxisurile și centrele medicale din Germania oferă și în alte specialități locuri de muncă pentru medici, de exemplu în ORL, dermatologie, pediatrie, ginecologie, gastrenterologie, pneumologie.

O particularitate a praxisurilor în Germania constă în posibilitatea preluării unui cabinet de către un medic străin. Există mai multe modele, de exemplu cumpărarea directă a praxisului de la medicul proprietar, după o perioadă de adaptare a medicului străin cumpărător la sistemul medical german. Des întâlnit este cazul în care praxisul înființat de către comună sau de către spital, după câțiva ani este preluat de către medicul străin care a fost inițial angajat.

Firma noastră este expertă în ceea ce privește ocuparea locurilor de muncă în praxisuri și centre medicale în Germania. Contactați-ne! Vă ajutăm cu plăcere!

Dacă sunteți interesat să găsiți un loc de muncă în Germania, ne bucurăm să primim aplicația dvs. ! Vizitați pagina noastră și găsiți ofertele de joburi pentru medici în Germania.

 

HOT JOB

Căutam Medici Specialiști Oftalmologi pentru mai multe clinici din Germania în Zone foarte atrăgătoare precum Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf sau Hamburg.