Munca în Germania

Am adunat câteva informații utile despre munca și integrarea în Germania: 

Limba:

Dat fiind faptul că limba germană este una dintre cele mai importante limbi de circulaţie la nivel european, angajatorii germani se aşteaptă, de regulă, ca angajaţii străini să aibă cunoştinţe satisfăcătoare de germană.

...

Recunoaşterea diplomelor de studiu:

Recunoaşterea legală a diplomelor de studii este necesară numai pentru anumite categorii de profesii la exercitarea cărora este nevoie de o aprobare specială ca în cazul celor din sistemul medical.

...

Dreptul medicilor, stomatologilor şi farmaciştilor de a profesa (“Approbation”):

Medicii, stomatologii şi farmaciştii au nevoie de „Approbation”, adică  dreptul de a profesa ca medic în Germania. Fiecare cetăţean UE are dreptul de a obţine acest Approbation, atâta timp cât îndeplineşte condiţiile impuse.

...

Recunoaşterea titlului de medic specialist:

Medicii specialişti îşi pot echivala în Germania titlul de medic specialist obţinut într-o ţară UE. Condiţiile impuse sunt dreptul de exercitare a profesiei de medic şi apartenenţa la ordinul medicilor. 

...

Remuneraţia:

În Germania, nivelul salarizării depinde de mai mulţi factori cum ar fi calificarea, experienţa candidatului, mărimea companiei, regiunea, etc.

...

Impozite şi taxe:

Cât net rămâne din brut? Sistemul de impozitare din Germania este realmente complicat. Însă multe dintre formalităţi pot fi soluţionate online sau prin poştă. 

...

Căutarea unei locuinţe:

Dreptul de locaţiune german favorizează chiriaşul, oferindu-i o protecţie puternică. Din acest motiv, rezilierea contractului este dificilă pentru locator (proprietar).

...

HOT JOB

Căutam Medici Specialiști Oftalmologi pentru mai multe clinici din Germania în Zone foarte atrăgătoare precum Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf sau Hamburg.