Locuri de muncă pentru Medici Specialiști Oftalmologi în Germania

Suntem unul din liderii de piață în Germania la plasarea medicilor specialiști oftalmologi. În domeniul oftalmologiei, avem un portofoliu bine dezvoltat și contacte excelente cu angajatori din toată Germania. Printre clienții noștri se numără clinici mari, dar și centre medicale cu importanță regională. 

Majoritatea clienților apelează la noi pentru căutarea candidaților potriviți, fără să mai publice anunțuri pentru posturile respective. Prin urmare, vă putem oferi o gamă mult mai largă de posturi, dacât ați putea găsi prin anunțuri. 

În continuare vă prezentăm câteva date despre 

Oftalmologia în Germania

Medicină la cel mai înalt nivel

În domeniul Oftalmologiei, Germania are un renume excelent pe plan mondial, fiind una din cele mai dezvoltate țări din punct de vedere tehnologic și științific.

Acest lucru se oglindește nu numai în oferta bogată de cursuri și trainiguri de specialitate la cele mai înalte standarde, dar și în dotările cu aparatură și echipamente specifice. Clinicile mici, dar și cabinetele au în dotare aparatură modernă precum HRT sau OCT, facând astfel posibil un spectru larg de diagnostic și tratament al afecțiunilor oftalmologice.

Adeseori clinicile private și cabinetele sunt dotate la un nivel mai înalt decât spitalele sau clinicile universitare.  

În Oftalmologie predomină partea ambulatorie

La sfârșitul anului 2014, circa 5800 medici specialiști oftalmologi erau înregistrați activi în Germania.
Dintre aceștia, 4860 (cca. 84%) erau prezenți în sectorul ambulatoriu. Doar 16% dintre oftalmologi sunt activi în spitale. Așa se explică de ce este nevoie de medici oftalmologi specialiști din străinătate, predominant pentru sectorul ambulatoriu.

Un motiv pentru o cotă așa ridicată în sectorul ambulatoriu este tocmai profesionalismul acestuia. Doar puține intervenții trebuie efectuate staționar, de aceea cea mai mare parte a tratamentului – chiar și interventii chirurgicale - se efectuează în cadrul centrelor medicale sau cabinetelor oftalmologice.  

Date demografice

La sfârșitul anului 2014, 68% din medicii oftalmologi din sectorul ambulatoriu aveau peste 50 de ani, iar 21% peste 60 de ani. Sistemul german se va confrunta cu un imens val de pensionări. Numărul mare de retrageri la pensie a medicilor oftalmologi nu poate fi compensat numai prin noua generație de medici oftalmologi germani. Astfel numărul de medici oftalmologi în anul 2014 a scăzut cu 2%, în pofida creșterii nevoii de medici, având în vedere îmbătrânirea populației.  

Șanse de câștig excelente

Oftalmologii sunt printre cei mai bine plătiți medici specialiști din sistemul german. Posibilitățile de câștig în cabinete și clinici sunt situate mult deasupra nivelului acordat în spitale. Foarte des întâlnim medici specialiști oftalmologi care, practicând activitate conservativă în cabinet sau clinică, au un venit dublu față de colegii din spitale.

Având o pregătire corespunzătoare și un nivel de limbă adecvat, în domeniul conservativ se poate câștiga mai mult de 100.000 EUR/an brut.  

Doriti mai multe detalii? Contactati-ne. Suntem experți în domeniul oftalmologiei și vă stăm la dispoziție. Puteți urmări anunțurile noastre pentru posturi de Medic Specialist Oftalmolog în Germania.  

 

 

HOT JOB

Căutam Medici Specialiști Oftalmologi pentru mai multe clinici din Germania în Zone foarte atrăgătoare precum Frankfurt, Stuttgart, Düsseldorf sau Hamburg.